ریزجلبک اسپیرولینا، غنیکننده و بهبودهدهنده خواص حسی غذاهای تولیدی بر پایه غلات: مطالعه مروری روایتی
|
یزدان مرادی* |
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران ، ymorady@yahoo.com |
|
چکیده: (359 مشاهده) |
در دهههای اخیر تولید غذاهای فراسودمند و غنی شده رونق یافته و در حال رشد است. برخی از موجودات دریایی از جمله ریزجلبکها دارای ترکیبات با ارزش تغدیهای و گاهی منحصربفرد هستند که برای غنیسازی و یا تولید غذاهای فراسودمند کاربرد دارند. ریزجلبکها اسپیرولینا (Spirulina) یکی از گونههایی است که پتانسیل استفاده برای تولید اینگونه غداها را دارد. مطالعات متعدد روی اسپیرولینا نشان میدهد که این جلبک کاربردهای متعدد درمانی روی برخی از بیماریهای غیرواگیر دارد. این خواص مرتبط با ویژگیهای ترکیب شمیایی و ارزش تغذیهای خاص اسپیرولینا از قبیل مواد معدنی، رنگدانهها، اسیدهایچرب امگا 3، پروتئین، اسیدهایآمینه ضروری و انواع ویتامینها است. پژوهشهای متعددی در داخل و خارج از کشور روی غنیسازی مواد غذایی و تولید غذای فراسودمند با اسپیرولینا انجام شدهاست که نشان میدهد افزودن این ریزجلبک در غذاهای مصرفی روزانه بخصوص غذاهای با پایه غلات باعث افزایش ارزش تغذیهای این غذاها از جمله افزایش مقدار مقدار آهن،کلسیم، اسیدهای چرب امگا ۳، اسیدهایآمینه ضروری، پروتئین گردیده و علاوه برآن موجب بهبود خواص حسی، بافت و رنگ آنها شدهاست. این مطالعه مروری با هدف معرفی این ریزجلبک برای غنیسازی مواد غذائی و افزایش ارزش تغذیهای غذاهای تولیدی برپایه غلات تدوین شدهاست. |
|
واژههای کلیدی: ریزجلبک، اسپیرولینا، غنیسازی، اسیدآمینه، خواص حسی. |
|
متن کامل [PDF 512 kb]
(248 دریافت)
|
نوع مطالعه: مروری |
موضوع مقاله:
طب دریا دریافت: 1402/6/8 | پذیرش: 1402/11/28 | انتشار: 1402/12/10
|
|
|
|